AniQ SufyaN

Lilypie First Birthday tickers

Ahad, November 28, 2010

Untukmu kekasih

Dear Mohd Shaiful Lizan yang ai punya;
Cinta yang ada, ini rumah kita
Suka duka happy berdua
Saat mata basah bersama
Jangan itu pernah kita lupa
Salah silap itu biasa
Kitakan tau Ego itu Merana
Manakan tidak bertahan lamanya..
Balik, balik pada Kita
Cinta aku never Surrender.
..."Itukan Ayat kita"
I'm Yours forever....

Cilamat Ulang Tahun Pertunangan..... -28112011-
LOvE u dear...

Khamis, Oktober 28, 2010

Kisah Siti Balqis Mohd Nor

Malam tadi, balik dari kerja pkul 9 mlm & mcm biasa akan mnyinggah kdai mkn. Sambil menyembang sama2 geng, tringat- weyy... mlm ni ada 'Ilmu Alam Ghaib' tV3... wokeh mkn cepat2 nanti balik tgk tv... huhu... smpai umh x buka tudung x simpan hdbag trus parking dpn tv tgk.. hehe.. xcited nak tgk......
dan sudah tentu la si sorang tu tak kan tengok.. siapa lagi si A*** huhu.. (my housemate) memang dia penakut yg amat... mcm la aku ni brani sgt.. hehe..

xcited giler nk tgk... aku ni suka tgk yg mistik2 tp kalo dah tgk mula la tringat x ley nak tutup mata tido duk tringat jerk.. dan hasilnya mlm td tido buka lampu..hehee... seram sejuk jerk rs... nasib ada si penakot A*** temankan tido.huhu....

Okeh berbalik tajuk crita entry, ... rupanya memang wujud la alam ghaib ni yer.. tp sy tau la ada Jin Islam....dan dulo tidok la percaya sgt2, biasa duk layan crita mistik seram cikit2 sbb dah tau TIPU mmg dilakonkan.. tp kalo kes Siti Balqis ni... hishh ksian la dia... Misteri sangat. Umur baru 22 tahon muda remaja lg... ermm.. mcm mana la kehidupan dia, selalu di ganggu... ksiannya.. tabah budak ni. Dan, Khabarnya hilang lagi dan ini adalah tempoh yang paling lama kehilangannya... hishh kemana lg dia pergi??

Sama2 lah kita doakan agar dia pulang ke pangkuan keluarganya... dan kembali kehidupan yang normal...

Cuba imbau kisah Putri Balqis..
Diriwayatkan, Ratu Balqis beriman sekitar 965 hingga 926 sebelum masihi.
Kehebatan Nabi Sulaiman turut mengagumkan Ratu Balqis dan rakyat Saba kerana baginda mampu mengalihkan istana sekelip mata. Tetapi, bagi Nabi Sulaiman, mukjizat yang dimiliki baginda terutama kekuatan bala tentera di kalangan jin adalah pemberian Allah sebagai bukti dan tanda kebesaran Ilahi.

Kesimpulan..
...Jin jua makhluk Allah S.W.T .... Sesungguhnya dasyat kekuasaan Allah... Walau apa pun yang terjadi pada kita adalah kerana kehendak-Nya, kita sebagai makhluk-Nya perlulah sentiasa berdoa supaya menerima apa jua qoda dan qadar yang di tentukan... namun perlu diingat selalu, gangguan jin juga boleh merosak keimanan manusia... ermmm..




p/s Saya tinggal sebelah Kg Gong Nangka, Apal... huhu...seriau sampai duk kat KL lorhh!!!

Selasa, Oktober 26, 2010

What I work today....

errmmm........ btol ke stiap kerja perlukan kesabaran??? tapi misti juga bertempat kan.. aduii macam juga kerja saya... fenat sgt...2,3,4 kali benda yg sama ubahh.... waste my time!!!! belagak oooo. tp bukan, persoalannya, saya bekerja 12 jam sehari... 7 hari seminggu... dan adakalanya 30 hari dalam sebulan.. Penatttt... Percaya tak??? tapi inilah (loni) waktu tahap gaban job opis. so terpaksa kena pikul tanggungjawab... adeiii....tak baik mngeluh cari rezki, sebaiknya sentiasa bersyukur... tapi di mana saya perlukan kekuatan untuk semua nie.... tatkala sy membebel ni, hilang juga tension. walaupun seketika.. kerja sbg artist bukan mudah sbenarnya sbb sgt memerlukan kretiviti untuk mengolahkan sesuatu rekabentuk. adeii penterjemah plak!! saya tension nie.......

Hari nie, buat Kad Jemputan, Buku, Pena Tinta VIP -sultan selangor, oooo... btol2 memerlukan KEKUATAN luar biasa 3 hari 2 malam... oter,oter, oter..oter... letih la...





skrg blum print lg, nak pakai 2 Nov 2010... sedang di proof... Grenti esok En Zefry dtg lg...
Uuuuwwwaaa...............

Isnin, Oktober 25, 2010

waaa... Mood apakah ini??



Senyum ;)
Senyum ;)
Senyum ;)
Senyum ;)


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit


Senyum ;)
Tak perlu kata apa-apa
Senyum ;)
Tak perlu kata apa-apa
Senyum ;)
Tak perlu kata apa-apa
Senyum ;)
tak perlu kata apa-apa

p/s = seyes, sy sgt suka lagu ni.. huhu...jom nynyi..

Jumaat, Oktober 22, 2010

Wedding Theme

Yeahhh.... huhu saya SEDANG berMIMPI....

Hmmmm.. ini la impian saya..... saya impikan Reception Wedding bertemakan MERAH + baby PINK + WHITE colors..
Uyeeehh... macam sweee..eett sangat.... x sabar plak nak mempersembahkan nanti... hehe...tungu..tunggu... semoga Allah mempermudahkan segala urusan niat suci lagi bersih  ini.... Aminnn..
Jom Berangan Bersama-sama... Layannnnn...





kan.kan.. beshhnyer tpi pantai yg mendamaikan... hmmm aku mmg x mampu pun... BERANGAN jerkk...
 


hmmm... saya sangat suka warna merahhh....





huhu... sweettnyerr... i loike...


 
dan yang pasti ini mampu.... special for my familys... sepasang untuk setiap kamu...
...alhamdulillah- rezki sy tuk Ibu, kakak2 & anak2 buah untuk bergaya nanti =)
yess plain-baby pink color...

Hmmmm.. ada lagi lbih kurang 3 bulan lbih
untuk persiapan yg laen..
Stakat neh 60% dah settle booking membooking.. En Photo sudah, Barang2 hantaran sudah, Door Gift sudah, & yang penting duit hantaran dari En Tunang pun dah ledy.... hoho... alhamdulillah... mananya x ready, kalo x mana bley kawen!!! hehe mklumlah kbanyakan org ganu pak iman angkat mas kawen yg dalam album tu!!... hehe... so yang tinggal lagi 40 % ialah bahgian jahit baju nikah tp tudung & Veil dah ready, errm..urusan borang nikah, ujian kesihatan & bahgian ibunda saya uruskan lauk pauk kenduri nanti.... tp kad kawen x ready agi... dsign dah uwat, tp lpas oter, oter. pastu wat yg len lagi.. adeiii fening aku.. mana satu aku mau pilih neh!!

Hmmm... Incik tunang saya pun Berangan gak... hoho... katanya "saya kan org first kawen dlm kuarga sy, sy pun nak sanding gokk!!! ermmm belah saya nak wat warna COKLAT + CREAM". Pergghh... banyak duit dia... huhu kalo ada rezki apa salahnya..... ahakkk, mula la aku berangan lagi... kih..kih... Layanzzz.







hehe... x salah kan berangan..cuma Berangan Tahap Dewa jerkk... kah..kah...
sebabnya juga, dari sini sy sendiri sbg wedding planner... dan duit saya sendiri yang memperlengkapkan segala persiapan ni... pun juga support dari INCIK Tunang lerr..Of Cozz!!!..alhamdulillah... sbb tu lah sy lambat kawen!!! x cukop duit lorhh!!!
Bubui!!!



Rabu, Oktober 20, 2010

I Have a DreaMe...

Yesss akan tiba x lama lagii... tungguu.. nanti bagi tau eeyy...

HiDoP LaGiiii!!!!!

Asssalamualaikum.... hehe... (macam nak masok umah owang la plop) tetiba kawe janggal nak memula 'blober'... huhu..  hurmmm sbenaqnyo lamo tlajok kawe x update crito...

haha.. ada sbaqqnyo...Duo sebaqq:_
  • Ptama kawe sangap2 buzz ngan kijo... aduii x tau la kijo kawe neh sbok sehebat PM ko... ohh tidak sibuk sbg DTP artist jerk... kawe sibuk ngan buku2 skolah kat opiz tuu.. x tau la kawe raso mcm tok lamo jah kijo neh... tapi 4 tahon doh kijo sini.. hurmmm still ayat samo, nok breti-nok breti tapi x breti2... hishhh serasi ngan pelangi kot haha... Bersyukur la Norsilawati MohdNoor, anda ada pekerjaan yang baik!!! yes alhamdulillah, Thanks Ya Allah.....
  • kduo kawe sibok nok nikoh.. (hehe.. dok eh) tp meme pong!!! sibok psiapan.. Perrgghhh persiapan lamotumo po hok nok wat grand2 (bahse pekat likat klate) maksudnya macam la persiapan yang lama sbb nak wat grad2 ... hehe... dok ehhh, kawe wat sderhano jah... kawe bukangg orghe kayo pongg!!! uhuk..uhuk... sekadar mengikut hukum yang wajib dan adat keturunan sajoo....
okeh, tu la sebabnyooo....

Layanzzz... x moh layan, jgn baca!! tp korang baca gok!!! apa kess...

Jumaat, Mei 07, 2010

ADAKAH PERANGAI MANUSIA??

Apa la salah aku sehingga orang nak dengki pasal aku. Ntah, kekadang fikir juga apa yang lebih pada aku ni!! cantik ke aku? banyak ke duit aku? banyak ke harta aku? huh!!! sama sekali tidak. Aku pun macam orang lain juga, Rupa paras yg tiada cacat cela. Duit?? aku kerja. Ada la duit. Lain la kalau aku tak kerja. Harta? apa yang aku ada? setakat barang kemas, huh smua orang mampu beli. bezanya banyak dan sikit jerk.


Cakap pasal DENGKI ni, macam2 kategori orang. Yang pertama saya nak kongsi. Ada la sorang amoi cina ni. dia ni ada la rupa tau. Dah dekat 10 tahun dia kerja kat tmpat sy kerja neh. Bila kata 10 tahun, perghh..mistila banyak pengalaman kan. Tahun pertama hingga kedua saya bekerja di Syarikat Pelangi Grafik ni dengar la juga teman2 ofis ni duk bcrita pasal dia..benda2 tak baik la..ermmmm malas nak amik pot lg kan...bila dah lama...lama...lama... skrg dah genap 4 tahun aku kerja sini..hahhh tu dio tau dah la wey......

Begini critanya...Jeng..jeng... Saya ni, suka buat kerja. Bukanlah rajin sangat. Tapi bila sesuatu itu menjadi kerja saya, saya akan buat yang terbaik untuk kepuasan pelanggan bos yakni cikgu sekolah yang buat majalah sekolah dengan pihak kami. Berbalik pada cerita saya ni, AMOI tu bley kata saya ni menciplak idea buku dia. Masa tu saya wat buku skolah SMKDO. Maklumlah Cikgu Hana suka saya buat bukunya .. pun juga SMKDTHO Cikgu Jumaah (Thanks ...atas kepercayaan cikgu kepada saya....) Sebab tu lah prestasi kerja saya baik..ehemm..ehemm... :)

Amoi tu pun mmg x nafi. Dia pun pandai buat dsign...banyak juga sekolah suka buat dengan dia... so jangan la nak dengki dgn hasil kerja orang. Kadang kita kena fikir dan muhasabah diri. Hasil kerja orang, itu adalah buah fikiran/ idea orang. Mungkin juga kebetulan idea dicampak ke atas orang tu...Tolong la **LIM jangan dengki dgn aku lagi!! plzzzz...

Benda yang lepas, ok la.... SUKO HATI KO LAH.
Saya still dgn cara saya.. Mana job Bos bagi, saya buat dan saya siapkan... mcm2 saya buat. Magazine skolah, leaflet, baner, pamplet & lain2 lagi lah.. lepas pada kes tu, saya hanya org biasa pada dia. Skali orang memperburukkan aku jgn aku nak sebaik yg dulu.... namun aku bukan lah org yang berdendam...tapi aku berjaga2..... Alhamdulillah, cara aku mcm tu ok jg. Sehingga lah dia tiba nak menolong aku membeli contac lens. katanya murah sangat.. so, aku pikir dia nak berubah. ok thanks sbb nak tolong jg kewangan duit aku untuk bli contac lens yang murah tu.... pergghh amik ko, aku beli stok sampai stahun lens aku.. murah gila 1 kotak ada 3 pasang dengan harga RM45. Biasa Rm60. Siap dapat free solution lg stiap 2 kotak!!! so untuk stok stahun beli 4 kotak 12 pasang dengan harga RM180 & jimat Rm60. Thanks sesangat yer... dah lama dia boleh pulak baik2 dgn aku. Kwan2 ofis pun juga perasan knapa dia baik pulak. Adehh, plik nya....

Lelama.........lama.....lama..... hah wat prangai plop doh... macam ni yer crita ke dua.
Saya nie suka sangat beli bag, baju, kasut..yer la copinkk..mmg aku antoo copinkk pun..yeahhaa.. x cukup saya p sdiri Midvalley, The Mall, Jusco, saya beli online. Bila beli online posman akan hantar postage tu. dan delevery tu sampai opis coz saya still kerja opis sampai 6 petang. kalo addrs rumah sape plop yang akan trima postage tu... Berbalik pada crita, ahah, bila sampai barang saya mula la dia nak jealouse lagi.. mana tak nya aku beli COACH dari USA. Baru. Cantik. Murah pulak tu. Aduiii....Buat apa nak dengki. ko pun bley beli, wat ape nak dengki dgn rezki org...
Tolong la manusia.... x kira apa pun agama, kita dimisti berbuat baik dengan orang. Jangan sebab hasad dengki boleh menyebabkan persengketaan...

Persoalan saya, macam mana saya nak bagi orang JANGAN BERDENGKI DGN SAYA LAGI...!!!

Jumaat, April 30, 2010

SIAPA KATA X PERNAH GADUH...!!

Bila ditanya soal hati & perasaan, aduii banyak hal!!!. HATI?? aku sayang kamo... PERASAAN?? boleh ke kita cakap dia..wahai awak... bole tak awak jaga persaan saya ni jugakkkk.... Boleh kan. tapi mampu ke dia sebenar nak menjaga perasaan kita ni sampai bila2... Tidak, manusia biasa akan menempuh perkara2 yang mungkin menyinggung perasaan orang lain...

Bila aku membebel sesorang macam nie...korang faham kan perasaan aku. mungkin tertanya2 pahal Sheila neh? ada tak kena ker? memang..... ADA MASALAH.

Tapi tak tau apa masalah sebenarnya apa. Saya selalu berhadapan situasi macam ni. Kita x tau apa salah kita sedangkan perwatakan dia terhadap kita sehingga kita tertanya-tanya sebab musabab sebenar salah kita pada dia.Wahai En tunang.... norsilawati mintak maaf... andainya kesilapan saya cetuskan... tolong la jangan berkeadaan macam ni... andainya awak ada PROBLEM,bincang lah dengan saya... mungkin awak dengan masalah kerja, keluarga atau lain-lain... kita mampu selesai bersama.awak macam nie, saya x tau ape pun. Yang tahu hanyalah awak!!! tapi yang bermakan hati pasal awak adalah saya....

::: Semoga HUBUNGAN ini berterusan hendaknya... awak, plzzz.. sy x pandai bermujuk di depan awak, tapi saya hanya mampu bermujuk di sini...

Rabu, April 21, 2010

KISAH KEDUA

Salam semua.. aduii sunggoh terlalu lama saya tak berblog..hehe salah bahsa nie..SUDAH LAMA X MEMBEBEL...ekekeke...buzz la skitt....sbnrnya banyak benda nak wat. Yerlah teja agi..itu ini smua sy wat (wat2 buzz) hehe... K u all aihh rasa nak bercherita lagi.... arini 21 April 2010 bersamaan lah udah 6 tahun, 1 bulan & 3 hari saya berchinta dgn my sayang...dan bersamaan 4 bulan, 3 minggu & 3 hari saya udah bertunang dgn si Dia...cepatnya.. sunggoh cepat.. terasa macam baru jerk, tapi itu lah kenyataan..Errmm.. mungkin saya & dia masing sibuk dgn urusan kerja yg menjadi Rutin hidup sehingga semua ni bgitu cepat sangat berlalu... apa pun i love my life....

Errmm, kalau dulu masa ni kami sangat rapat berkawan..berkawan..dan berkawan... pernah teringat dulu kat Hostel saya cakit diserang Denggi..alamakk cerita Denggi plop!!! hal ni lupa berlaku bila..kalau x silap semester ke-4 saya di ILPKL.Errmm Demam yang sangat kuat. Mulanya di awal pagi masuk assembly macam biasa..dan rehat kul 11 pun mcm biasa masih lalu makan. Sehinggalah tengah hari masuk kelas pkul 2 sluruh badan jadi seram sejuk, panas, seram sejuk, panas, dan juga sakit pinggang yang terlampau (yg x tahan SERAM SEJUK) haha.. mcm tu lah maksud saya sbb dah agak antara siptom2 demam denggi adalah sakit pada bahagian sendi dan tiba-tiba boleh datang demam yg kuat... semua member pun cakap di awal pagi yang ceria sehingga tgh hari muka dah pucat laeh (Pucat yang sangat).. dan saya masih masuk kelas tapi x bley nak wat kerja Graphic dah... muka dah brtongkat ke meja sambil dilapik bantal dan pinggang sendi jgn dicakap lagi mmg sakit hanya orang yang pernah diserang Denggi yang paham cakit yang amat!!! Saya tahan, saya tahan, sampai lah malam. Malam tu saye x bley jalan lagi untuk Jemaah ke surau, & keputusan berbaring di hostel.. Ya Allah sampai lah habis Jemaah, Waden asrama datang menjenguk selepas member hostel mengkhabar brita tentang saya..saya masih ingat Waden cakap saya demam cikit pun sampai mcm neh, prasaan saya biarlah hanya Tuhan yang tahu sakit saya neh dan Waden, mungkin Tuhan tolong saya, terkejut lah dia bila pegang dahi saya yg sgt panas...dan barulah di gegar ke HKL.. dgn muntah 1 Bag plastik putih pening Driver van bw van ntah pape cuma masa tu saya nampak smua pusing2 pening sgt2. Nasib baiklah diteman Emy...(ingat laee Emy.. tankiusss yer emy..hihi). dan Mana tau  saya di TAHAN KE WAD!!! adoii dah la x pnah cakit sehingga tahap ni pastu ditahan plop ke wad.. takut sunggoh. Udah la Emy x ley teman (Waden x kasi teman) sunggoh kejam Waden tuh!!!! tp tuhan tu sentiasa tolong saya.... bila dah masuk air.. suntik tahan muntah & ubat tido, lena lah saya sampai 3 pagi... dah abis dos ubat, Muntah lagi!! dan nurse tolong saya tukar cadar malam tu.. Ya Allah.. saya tanpa ditemani sesiapa hanya seorang nurse yang saya x kenal siapa dia, sekadar tugasnya. nangis sesorang.. lambatnya nak cerah.. adui cakit lagi pinggang... sunggoh JAHAT SI NYAMOK AEDES!!!!

Petang yang indah... sape tau!! Shaiful lerr... sukanya...dan dia bawa pakaian saya yang dikirim member sehostel.. sampai jerk dia, trus saya amik pakaian dan tukar unifom Hijau (pakaian org dalm wad) saya x suka sbb saya takot pakai bekas orang. haha... bila dah cun dgn pakaian sendiri barulah hilang sikit sakit tambah laee tengok wajah dia.. katanya dia dah tepon mak saya ttg saya... tp saya x suka untuk merisaukan keluarga saya. Mmg dari dulu, walaupun sy adalah anak bongsu sy xsuka sehingga ibu saya akan memikirkan tentang saya di sini..apa yg saya nak ibu saya tau adalah saya sentiasa Selamat Di KL ni... tp xpelah.. Sebenarnya Shaiful datang dengan sesorang yg juga pernah saya suka... ermm mula2 saya masuk ilpkl saya sekelas comman subjek dengan orang ni.. malas nak bagitau nama dia siapa. biarlah RAHSIA ekk.. Shaiful & Dia dua2 saya suka...tp hanya Tuhan yang menentukan Jodoh itu...

Dah 3 hari saya di wad, saya dah bleh kuar..Suka yang tersangat2 sampai cebisan tiub air lupa nak dibuka.. nasiblah nurse panggil saya. hihi.. kalau x ntah camana saya nak kluarkan tiub tu dari saluran urat di lengan tangan..haha..kelakar sunggoh.. Dan Shaiful amik saya kat HKL.. kali ni dia sorang jer...hihi.. sempat lagi p Tasik Perdana..makan aiskrim..Rendet ooo... sunggoh best...

Malam baru masuk hostel dekat2 pkul 7..sebab saya ada surat hospital, so saya dibenarkan masuk hostel. kalau diikut low slepas pkul 7 pelatih tidak akan dibenarkan masuk ke hostel lagi.. masa tu Shaiful udah duduk luar so dia pun ada kelepasan la. dah settle anto saya selamat ke Dorm, Shaiful balik...Dalam Sms ku bilang TERIMA KASIH yang tidak terhingga. AWAK BESHH SHAIFUL... andailah xderk dia, siapa lah yang akan jemput saya di HKL yang seram tu untuk balik hostel?? Waden yang jahat tu? tanya khabar pun idak... apa pun Terima kasih Ya Allah temukan Dia kepada Saya...dan Dia menolong Saya dengan ikhlas...
Itu lah kisah saya yang kedua.. takkan saya lupa..biasa2 sahaja..cuma itulah perjalanan chinta saya dengan tunang saya yang sekarang En Mohd Shaiful Lizan Mokhtar.. I LOVE U SO MUCH :)

Jumaat, Mac 19, 2010

BERDIAM LEBIH BAIK

:: Kadang-kadang saya gembira dan kadang-kadang saya duka. Tak tau knapa perkara-perkara macam ni mesti akan berlaku pada saya. Sungguh payah untuk memahami diri sendiri apatah lagi untuk memahami orang lain.Mungkin saya banyak tersilap kata dalam persahabatan yang menyebabkan berlakunya banyak konflik yang agak menyakitkan. Saya cuba jadi yg terbaik walaupun saya tahu saya tak mampu. Mungkin saya banyak melakukan kesilapan tanpa sedar. Saya tak mampu untuk menggembirakan dan memahami mereka. Dalam hal ini, saya kalah. Apa pun sebagai manusia biasa saya mesti untuk kuatkan semangat dalam menghadapi perkara-perkara seperti ini.

:: Saya adalah antara golongan bawahan dalam satu organisasi di sebuah pejabat di mana tempat saya mencari rezeki. Saya tidak kisah dengan semua tu. Apa yang penting bagi saya adalah kesempurnaan yang  sudah saya miliki iaitu ilmu dan pengtahuan yang telah saya dipelajari selama 3 tahun ni untuk diguna dalam kerjaya saya. Walau bagaimanapun, Tuhan tu sangat Bijaksana. Bijaksana dalam membantu saya menganugerahkan idea-idea yang bagus dalam kerja saya. Walaupun saya di golongan bawahan, semua customer bos suka dengan hasil kerja saya. Alhamdulillah.... syukur.....

:: Apa yang membuatkan saya kurang yakin adalah dengan sikap seseorang, yang merupakan pekerja yang paling lama di pejabat tu. Oleh kerana dia paling lama di situ, sikapnya.. ntahlah malas nak cerita. Kerana sikapnya yang kurang enak itu bagi saya, Berdiam lebih baik. Namun kadang, mungkin time tu tengah dtg bulan, saya sound juga die..tp no direct sound. Cukup dengan keluhan yang BESAR sahaja. Pun ada juga KIASAN menarik haha.... tapi dengan bantuan sesama rakan lain. Bukan saya sahaja yang tidak menggemari sikapnya, malahan sesama kaumnya pun turut jg. Jadi saya x boleh nak cakap banyak tentang keluhan tu, Berdiam Lebih Baik.....

:: Pernah berlaku satu tragedi. berlaku dalam bulan Februari. Hari terakhir saya output (Proses untuk membuat plate sebelum ke proses cetak) so bila saya output akan 'dipusing'/ print dalam format pdf file.... Saya tak tau lah adakah betul atau tidak akan kejadian ni. Hari terakhir saya print pdf adalah waktu malam dalam lingkungan 7.00 malam dan saya habiskan kerja sampai 10 malam sebab buku yang akan dikeluarkan ni tersangat-sangatlah  egernt. So saya bersungguh-sungguh supaya pagi esoknya bley buat plate dan trus cetak. Tapi saya di khabarkan oleh Die bahawasanya saya punya Buku telah salah. Ya Allah, tuhan sahaja yang tau perasaan nih. Cari di cari mana yang salah, 6 page salah. Astagfirullah halazzim... macam mana boleh salah. cek balik dgn apa yang telah saya buat. memang saya dah buat betul. tapi kenapa macam ni salah. Setiap malam balik umah, fikir, fikir, dan fikir.... tak tahan nak pikir dah tanya Aida, "kenapa boleh Sheila salah macam ni, 4 tahun kerja x pernah macam ni salah...
~~~ Sheila siap kerja lingkungan pukul 10.00 malam
~~~ Pagi esoknya baru Sheila Burn Cd untuk org wat plate
~~~ Masa Sheila balik Die belum balik & hanya Die sahaja di opis pd malam tu
~~~ Adakah Die yang sesuatukan ke dalam komputer Sheila??

** Orang lain boleh buka komputer saya sebab tiada pasword
pesan aida, lain kali ingat kerja terakhir kita Save adalah pada pukul brapa. dan kedudukan plug/ mouse/ kusi dan macam2...

adehh, letih la nak ingat!!

Apa-pun Tuhan masih menolong saya. Buku yang salah tu dah siap. dan telah di hantar ke SMK Puteri Wilayah. Ya Allah, takutnya Cikgu marah, yakni customer bos, Bos pun turut marah saya... terserah pada Mu Ya Allah... Ameen...Ameen.... dan cikgu Call hp saya... "Sheila Terima kasih banyak2 sebab mampu siapkan dengan baik dan dak2 SPM dah amik magazine diorang, Terima kasih banyak2 yer". "Apa pun cikgu, ada salahhh dalam magazine tu cikgu". Tak mengapalah Sheila so k semua, cantik sangat".

DENGAN SENYUMAN YANG SELEBAR-LEBARNYA, sambil bersejenak :)
Allah tolong hambanya..... Alhamdulillah....
.....dan DIE sangat tak berpuas hati, masih dengan paelnya....Dengki. Ntah lah!! sampai bila la DIE nak macam tu....

:: Bukan niat saya untuk membenci, tapi bila hati, perasaan dah tak enak macam mana nak berhadapan dengan kerja lagi.. Ya Allah, tolong la hamba ini...kuatkan lagi semangat ini... Apapun pesan ibu ingat selalu "BIARLAH ORANG NAK BUAT JAHAT PADA KITA, ASALKAN KITA JANGAN BUAT JAHAT PADA ORANG". Tuhan tetap bersama dengan orang yang berhati mulia....

Untuk sahabat saya, saya minta maaf jika:

  • Saya tak dapat menggembirakan anda
  • Saya tak dapat memahami hati dan perasaan anda
  • Saya tak dapat memahami masalah anda
  • Saya selalu membuatkan anda marah
  • Saya ada menyakitkan hati anda tanpa sedar
  • Saya tak dpt memberi pendapat atau nasihat yg baik ketika anda memerlukannya
  • Mungkin saya penyebab sering berlakunya pertelingkahan sehingga membawa pergaduhan
  • Saya sudah hilangkan kepercayaan yg diberikan
 
Bukan sahaja saya mencari sahabat untuk suka-suka, tapi saya juga mencari sahabat yang mampu berkorban dalam persahabatan....
Kawan-kawan semua, Saya sayang kamu. Kamulah yang pernah menjadi sahabat saya...

Khamis, Mac 18, 2010

KISAH PERTAMA

:: Hari ni bertarikh 18 Mac 2010 adalah hari istimewa sempena kami mula berchinta bermulanya 18 Mac 2004..wahh.. sudah menjangkau 6 tahun.. errr macam x cayer jerkk. tapi itu la sejarah kami.. sunggoh cayang dengan tarikh tu...

:: Sebenarnya bermulanya sy bertemu dengan my om, hehe... nak cerita kerr... (tapi namanya blog sheilashaifulnyercherita) so cerita la... Saya mula bertemu om ketika saya ke bengkel Automotif sbb ms tu papanda (En Yusoff) nak jumpa kami pasal common subjek, so dak2 printing di gabung ngan dak2 auto untuk ikuti subjek asas bagi melengkapkan lagi diploma kami. Bermula di situlah the senior auto tu duk berkirim2 salam. saya x knal punn siapa.. tp dah org kim salam slalu terdetik nak kenal saper lah orang tuh!! tp x juga knal.. nak di jadikan cherita, kami dak2 printing telah dijemput untuk ke konvokesyen dak2 senior bagi memenuhi kusi, hehe.. x tau lah. so dak2 auto pun sama kena ikut skali tmasuk senior n junior. Kat putrajaya sana la baru sy kenal dia.. hehe.. (malu dpan nak jumpa). Kemudian bila dah slesai sume majlis, kami pun balik la ILP.. mana tau malam tu.. my hp 'diketuk' bunyi!! Adehh camanama die bley dapat lak my phone no!! x moh layan agi.. sms x yah kira la... tp 1 pun sy x layan.. ksian...

:: Mana tau pagi esok, rupanya dia nak bagi sy apple, hehe... klakar. Sy lak pasan orang nak ngoratt hehe... ok wat jual Mahal sehh! terketar-ketar nak bagi sy apple tau, huhu.. suka tengok (i ingat laee u). dari situ saya mula tengok muka die btul2. x encem pun tp suka tgk muka yang malu tu... huhu..


:: Lepas pada tu mula la ber sms.. nak jumpa/ kluar kami x berduit sgt, maklumlah study laee kan... kami just ber sms jerkk. kmudian mana tau my birth 18 Jan dia ajak kuar. Ingat agi ari sabtu kami p jalan2 KL. Dapat hariah tau... Suker.. :)) huhu sampe skang hariah tu chanteqq d jaga.. tq skali lae Om...

:: Kami kawan 3 bulan jer... mana tau 18 Mac 2004 hehe... dier say " Saya kan La, bley tak nak jadik BF awak". haha... simple n direct tuh!! dan sy x jwb per just diam jerk... tp malam tu sy sms dier hehe... sweetnya awak tadi, x malu ker!!! mana tau dia jawab "eleh kalau diam tu bley la kot!! seh pasan tuhh. dan sy akui, saya nak kawan ngan awak baik2 okey...

:: Huhu...  wenti dulu ekk nati cambung agi yerr!! bubui....