AniQ SufyaN

Lilypie First Birthday tickers

Jumaat, Mei 07, 2010

ADAKAH PERANGAI MANUSIA??

Apa la salah aku sehingga orang nak dengki pasal aku. Ntah, kekadang fikir juga apa yang lebih pada aku ni!! cantik ke aku? banyak ke duit aku? banyak ke harta aku? huh!!! sama sekali tidak. Aku pun macam orang lain juga, Rupa paras yg tiada cacat cela. Duit?? aku kerja. Ada la duit. Lain la kalau aku tak kerja. Harta? apa yang aku ada? setakat barang kemas, huh smua orang mampu beli. bezanya banyak dan sikit jerk.


Cakap pasal DENGKI ni, macam2 kategori orang. Yang pertama saya nak kongsi. Ada la sorang amoi cina ni. dia ni ada la rupa tau. Dah dekat 10 tahun dia kerja kat tmpat sy kerja neh. Bila kata 10 tahun, perghh..mistila banyak pengalaman kan. Tahun pertama hingga kedua saya bekerja di Syarikat Pelangi Grafik ni dengar la juga teman2 ofis ni duk bcrita pasal dia..benda2 tak baik la..ermmmm malas nak amik pot lg kan...bila dah lama...lama...lama... skrg dah genap 4 tahun aku kerja sini..hahhh tu dio tau dah la wey......

Begini critanya...Jeng..jeng... Saya ni, suka buat kerja. Bukanlah rajin sangat. Tapi bila sesuatu itu menjadi kerja saya, saya akan buat yang terbaik untuk kepuasan pelanggan bos yakni cikgu sekolah yang buat majalah sekolah dengan pihak kami. Berbalik pada cerita saya ni, AMOI tu bley kata saya ni menciplak idea buku dia. Masa tu saya wat buku skolah SMKDO. Maklumlah Cikgu Hana suka saya buat bukunya .. pun juga SMKDTHO Cikgu Jumaah (Thanks ...atas kepercayaan cikgu kepada saya....) Sebab tu lah prestasi kerja saya baik..ehemm..ehemm... :)

Amoi tu pun mmg x nafi. Dia pun pandai buat dsign...banyak juga sekolah suka buat dengan dia... so jangan la nak dengki dgn hasil kerja orang. Kadang kita kena fikir dan muhasabah diri. Hasil kerja orang, itu adalah buah fikiran/ idea orang. Mungkin juga kebetulan idea dicampak ke atas orang tu...Tolong la **LIM jangan dengki dgn aku lagi!! plzzzz...

Benda yang lepas, ok la.... SUKO HATI KO LAH.
Saya still dgn cara saya.. Mana job Bos bagi, saya buat dan saya siapkan... mcm2 saya buat. Magazine skolah, leaflet, baner, pamplet & lain2 lagi lah.. lepas pada kes tu, saya hanya org biasa pada dia. Skali orang memperburukkan aku jgn aku nak sebaik yg dulu.... namun aku bukan lah org yang berdendam...tapi aku berjaga2..... Alhamdulillah, cara aku mcm tu ok jg. Sehingga lah dia tiba nak menolong aku membeli contac lens. katanya murah sangat.. so, aku pikir dia nak berubah. ok thanks sbb nak tolong jg kewangan duit aku untuk bli contac lens yang murah tu.... pergghh amik ko, aku beli stok sampai stahun lens aku.. murah gila 1 kotak ada 3 pasang dengan harga RM45. Biasa Rm60. Siap dapat free solution lg stiap 2 kotak!!! so untuk stok stahun beli 4 kotak 12 pasang dengan harga RM180 & jimat Rm60. Thanks sesangat yer... dah lama dia boleh pulak baik2 dgn aku. Kwan2 ofis pun juga perasan knapa dia baik pulak. Adehh, plik nya....

Lelama.........lama.....lama..... hah wat prangai plop doh... macam ni yer crita ke dua.
Saya nie suka sangat beli bag, baju, kasut..yer la copinkk..mmg aku antoo copinkk pun..yeahhaa.. x cukup saya p sdiri Midvalley, The Mall, Jusco, saya beli online. Bila beli online posman akan hantar postage tu. dan delevery tu sampai opis coz saya still kerja opis sampai 6 petang. kalo addrs rumah sape plop yang akan trima postage tu... Berbalik pada crita, ahah, bila sampai barang saya mula la dia nak jealouse lagi.. mana tak nya aku beli COACH dari USA. Baru. Cantik. Murah pulak tu. Aduiii....Buat apa nak dengki. ko pun bley beli, wat ape nak dengki dgn rezki org...
Tolong la manusia.... x kira apa pun agama, kita dimisti berbuat baik dengan orang. Jangan sebab hasad dengki boleh menyebabkan persengketaan...

Persoalan saya, macam mana saya nak bagi orang JANGAN BERDENGKI DGN SAYA LAGI...!!!