AniQ SufyaN

Lilypie First Birthday tickers

Khamis, Mei 24, 2012

It's Buah Hati.... Two month birthday! 11/03

USIA DUA BULAN, ADALAH SEBERAT 4.9 Kg! Yeayyy!! Alhamdulillah... :)

Pandai apa?? pandai apa??
yer.... masa dua bulan ni aniQ da mula2 nk kenal orang tau... pandai senyum-senyum.... dan.. pandai Shuffle!! hehee  =)

2 bulan ni selalu selesema tau.... stresss sgt. Sbb aniQ x bley breastfeed dgn baik... bila dirujuk pada doktor, doktor sarankan sy sedut pakai mulut hingus tu... mula-mula agak gerun jg, tapi bila setiap kali nk menyusu, mnangis2 dgn hidung tsumbat... huuu.. Tuhan sj yg tau... ksian aniQ. So stiap pg, sy akan sedut hidung tu slepas mandi... & kalo mlm ada lg bunyi2 ada hingus, sedut lagi.. & akhirnya selsema tu hilang... nasiblah tika ni sy belum start keja lg, so Alhamdulillah, mama buat dgn sepurna... takut jugakkan nanti bby duk ngan bby siter, buatnya selesema mcm ni... huhuuu.. pastu kalo nk dbri ubat tu... hohooo x tau la camana... So alternatif lain, elak lah dr ubat dulu... :)


suke wat ekspresi muka 'kerut-kerut kening' heheeee....
apa la yang di tengok pelik sgt tu... :p

my fav pictures :)

.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.



.
abah ckp 'nuuu tgk camera nuhhh mama tangkap gambar'.. kemudian, sunggoh-sunggoh ditengoknya... :D

Khamis, Mei 17, 2012

Happy One Month Birthday AniQ 11/02

Pejam celik, pejam celik dah sebulan umur anak mama tika ni...
Alhamdulillah BB AniQ sihat dan cergas, kuat nyotnyot ;p

USIA SEBULAN, ADALAH SEBERAT 3.8 Kg! yeayy, hebat!! hehee..

Pada usianya sebulan, kukunya telah dipotong dan kepala BB AniQ telah dibotakkan.

Semoga anak Mama n Abah menjadi anak yang soleh dan menghormati orang tua, amin...

matanya yang MULAT!! :D
ANIQ SUFYAN sudah botakkk :)
.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Rabu, Mei 16, 2012

Baby AniQ



NAMA : Aniq Sufyan Bin Mohd Shaiful Lizan
TARIKH LAHIR : 11.01.2012
TEMPAT LAHIR : Hospital Daerah Besut, Terengganu
BERAT : 2.76 Kg

NAMA ABAH : Mohd Shaiful Lizan Bin Mokhtar
NAMA MAMA : Norsilawati Binti Mohd Noor

# maksud nama baby diambil dari salah satunya seorang nama sahabat nabi yang mulia;
AniQ yang kacak lagi menawan, Sufyan is Sahabat nabi yang Mulia...

Selasa, Mei 15, 2012

Aku PELUPAQ sudahhh @_@

Dan akhirnya sy berjaya buka Blog ni balik semula... yeayy!! Alhamdulillah.... (-________-)

Nak di jadikan cerita..... sejak menjadi ibu ni Ingatan sy tiba2 kritikal sikit...
nak tau, ekceli saya LUPA PASWORD GOOGLE ACCOUNT lar- tu pasai x hapdet.... adooo... pening sy punnn...

ternyata di sini;
SAYA SANGAT SIBUK sejak bergelar IBU.. heheee...
mgkin mula2 tempoh kehidupan sbg ibu kan, lama2 akan biasa la.. dan sy akan mula b'blog mcm biasa... dan harap2 sy akan ada byk lebih ms utk mencatat diary ni.... insyaAllah

#anak sy dah 4 bulan, baru nak mula balik tulis blog (mendairy) kehidupan sy balik semula..... hahaaaa.. kelakaq...

Ok lah, nanti hapdet pictu anak sy yerr.... bye!