AniQ SufyaN

Lilypie First Birthday tickers

Khamis, Oktober 28, 2010

Kisah Siti Balqis Mohd Nor

Malam tadi, balik dari kerja pkul 9 mlm & mcm biasa akan mnyinggah kdai mkn. Sambil menyembang sama2 geng, tringat- weyy... mlm ni ada 'Ilmu Alam Ghaib' tV3... wokeh mkn cepat2 nanti balik tgk tv... huhu... smpai umh x buka tudung x simpan hdbag trus parking dpn tv tgk.. hehe.. xcited nak tgk......
dan sudah tentu la si sorang tu tak kan tengok.. siapa lagi si A*** huhu.. (my housemate) memang dia penakut yg amat... mcm la aku ni brani sgt.. hehe..

xcited giler nk tgk... aku ni suka tgk yg mistik2 tp kalo dah tgk mula la tringat x ley nak tutup mata tido duk tringat jerk.. dan hasilnya mlm td tido buka lampu..hehee... seram sejuk jerk rs... nasib ada si penakot A*** temankan tido.huhu....

Okeh berbalik tajuk crita entry, ... rupanya memang wujud la alam ghaib ni yer.. tp sy tau la ada Jin Islam....dan dulo tidok la percaya sgt2, biasa duk layan crita mistik seram cikit2 sbb dah tau TIPU mmg dilakonkan.. tp kalo kes Siti Balqis ni... hishh ksian la dia... Misteri sangat. Umur baru 22 tahon muda remaja lg... ermm.. mcm mana la kehidupan dia, selalu di ganggu... ksiannya.. tabah budak ni. Dan, Khabarnya hilang lagi dan ini adalah tempoh yang paling lama kehilangannya... hishh kemana lg dia pergi??

Sama2 lah kita doakan agar dia pulang ke pangkuan keluarganya... dan kembali kehidupan yang normal...

Cuba imbau kisah Putri Balqis..
Diriwayatkan, Ratu Balqis beriman sekitar 965 hingga 926 sebelum masihi.
Kehebatan Nabi Sulaiman turut mengagumkan Ratu Balqis dan rakyat Saba kerana baginda mampu mengalihkan istana sekelip mata. Tetapi, bagi Nabi Sulaiman, mukjizat yang dimiliki baginda terutama kekuatan bala tentera di kalangan jin adalah pemberian Allah sebagai bukti dan tanda kebesaran Ilahi.

Kesimpulan..
...Jin jua makhluk Allah S.W.T .... Sesungguhnya dasyat kekuasaan Allah... Walau apa pun yang terjadi pada kita adalah kerana kehendak-Nya, kita sebagai makhluk-Nya perlulah sentiasa berdoa supaya menerima apa jua qoda dan qadar yang di tentukan... namun perlu diingat selalu, gangguan jin juga boleh merosak keimanan manusia... ermmm..




p/s Saya tinggal sebelah Kg Gong Nangka, Apal... huhu...seriau sampai duk kat KL lorhh!!!

Selasa, Oktober 26, 2010

What I work today....

errmmm........ btol ke stiap kerja perlukan kesabaran??? tapi misti juga bertempat kan.. aduii macam juga kerja saya... fenat sgt...2,3,4 kali benda yg sama ubahh.... waste my time!!!! belagak oooo. tp bukan, persoalannya, saya bekerja 12 jam sehari... 7 hari seminggu... dan adakalanya 30 hari dalam sebulan.. Penatttt... Percaya tak??? tapi inilah (loni) waktu tahap gaban job opis. so terpaksa kena pikul tanggungjawab... adeiii....tak baik mngeluh cari rezki, sebaiknya sentiasa bersyukur... tapi di mana saya perlukan kekuatan untuk semua nie.... tatkala sy membebel ni, hilang juga tension. walaupun seketika.. kerja sbg artist bukan mudah sbenarnya sbb sgt memerlukan kretiviti untuk mengolahkan sesuatu rekabentuk. adeii penterjemah plak!! saya tension nie.......

Hari nie, buat Kad Jemputan, Buku, Pena Tinta VIP -sultan selangor, oooo... btol2 memerlukan KEKUATAN luar biasa 3 hari 2 malam... oter,oter, oter..oter... letih la...





skrg blum print lg, nak pakai 2 Nov 2010... sedang di proof... Grenti esok En Zefry dtg lg...
Uuuuwwwaaa...............

Isnin, Oktober 25, 2010

waaa... Mood apakah ini??



Senyum ;)
Senyum ;)
Senyum ;)
Senyum ;)


Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit


Senyum ;)
Tak perlu kata apa-apa
Senyum ;)
Tak perlu kata apa-apa
Senyum ;)
Tak perlu kata apa-apa
Senyum ;)
tak perlu kata apa-apa

p/s = seyes, sy sgt suka lagu ni.. huhu...jom nynyi..

Jumaat, Oktober 22, 2010

Wedding Theme

Yeahhh.... huhu saya SEDANG berMIMPI....

Hmmmm.. ini la impian saya..... saya impikan Reception Wedding bertemakan MERAH + baby PINK + WHITE colors..
Uyeeehh... macam sweee..eett sangat.... x sabar plak nak mempersembahkan nanti... hehe...tungu..tunggu... semoga Allah mempermudahkan segala urusan niat suci lagi bersih  ini.... Aminnn..
Jom Berangan Bersama-sama... Layannnnn...





kan.kan.. beshhnyer tpi pantai yg mendamaikan... hmmm aku mmg x mampu pun... BERANGAN jerkk...
 


hmmm... saya sangat suka warna merahhh....





huhu... sweettnyerr... i loike...


 
dan yang pasti ini mampu.... special for my familys... sepasang untuk setiap kamu...
...alhamdulillah- rezki sy tuk Ibu, kakak2 & anak2 buah untuk bergaya nanti =)
yess plain-baby pink color...

Hmmmm.. ada lagi lbih kurang 3 bulan lbih
untuk persiapan yg laen..
Stakat neh 60% dah settle booking membooking.. En Photo sudah, Barang2 hantaran sudah, Door Gift sudah, & yang penting duit hantaran dari En Tunang pun dah ledy.... hoho... alhamdulillah... mananya x ready, kalo x mana bley kawen!!! hehe mklumlah kbanyakan org ganu pak iman angkat mas kawen yg dalam album tu!!... hehe... so yang tinggal lagi 40 % ialah bahgian jahit baju nikah tp tudung & Veil dah ready, errm..urusan borang nikah, ujian kesihatan & bahgian ibunda saya uruskan lauk pauk kenduri nanti.... tp kad kawen x ready agi... dsign dah uwat, tp lpas oter, oter. pastu wat yg len lagi.. adeiii fening aku.. mana satu aku mau pilih neh!!

Hmmm... Incik tunang saya pun Berangan gak... hoho... katanya "saya kan org first kawen dlm kuarga sy, sy pun nak sanding gokk!!! ermmm belah saya nak wat warna COKLAT + CREAM". Pergghh... banyak duit dia... huhu kalo ada rezki apa salahnya..... ahakkk, mula la aku berangan lagi... kih..kih... Layanzzz.







hehe... x salah kan berangan..cuma Berangan Tahap Dewa jerkk... kah..kah...
sebabnya juga, dari sini sy sendiri sbg wedding planner... dan duit saya sendiri yang memperlengkapkan segala persiapan ni... pun juga support dari INCIK Tunang lerr..Of Cozz!!!..alhamdulillah... sbb tu lah sy lambat kawen!!! x cukop duit lorhh!!!
Bubui!!!



Rabu, Oktober 20, 2010

I Have a DreaMe...

Yesss akan tiba x lama lagii... tungguu.. nanti bagi tau eeyy...

HiDoP LaGiiii!!!!!

Asssalamualaikum.... hehe... (macam nak masok umah owang la plop) tetiba kawe janggal nak memula 'blober'... huhu..  hurmmm sbenaqnyo lamo tlajok kawe x update crito...

haha.. ada sbaqqnyo...Duo sebaqq:_
  • Ptama kawe sangap2 buzz ngan kijo... aduii x tau la kijo kawe neh sbok sehebat PM ko... ohh tidak sibuk sbg DTP artist jerk... kawe sibuk ngan buku2 skolah kat opiz tuu.. x tau la kawe raso mcm tok lamo jah kijo neh... tapi 4 tahon doh kijo sini.. hurmmm still ayat samo, nok breti-nok breti tapi x breti2... hishhh serasi ngan pelangi kot haha... Bersyukur la Norsilawati MohdNoor, anda ada pekerjaan yang baik!!! yes alhamdulillah, Thanks Ya Allah.....
  • kduo kawe sibok nok nikoh.. (hehe.. dok eh) tp meme pong!!! sibok psiapan.. Perrgghhh persiapan lamotumo po hok nok wat grand2 (bahse pekat likat klate) maksudnya macam la persiapan yang lama sbb nak wat grad2 ... hehe... dok ehhh, kawe wat sderhano jah... kawe bukangg orghe kayo pongg!!! uhuk..uhuk... sekadar mengikut hukum yang wajib dan adat keturunan sajoo....
okeh, tu la sebabnyooo....

Layanzzz... x moh layan, jgn baca!! tp korang baca gok!!! apa kess...