AniQ SufyaN

Lilypie First Birthday tickers

Jumaat, April 30, 2010

SIAPA KATA X PERNAH GADUH...!!

Bila ditanya soal hati & perasaan, aduii banyak hal!!!. HATI?? aku sayang kamo... PERASAAN?? boleh ke kita cakap dia..wahai awak... bole tak awak jaga persaan saya ni jugakkkk.... Boleh kan. tapi mampu ke dia sebenar nak menjaga perasaan kita ni sampai bila2... Tidak, manusia biasa akan menempuh perkara2 yang mungkin menyinggung perasaan orang lain...

Bila aku membebel sesorang macam nie...korang faham kan perasaan aku. mungkin tertanya2 pahal Sheila neh? ada tak kena ker? memang..... ADA MASALAH.

Tapi tak tau apa masalah sebenarnya apa. Saya selalu berhadapan situasi macam ni. Kita x tau apa salah kita sedangkan perwatakan dia terhadap kita sehingga kita tertanya-tanya sebab musabab sebenar salah kita pada dia.Wahai En tunang.... norsilawati mintak maaf... andainya kesilapan saya cetuskan... tolong la jangan berkeadaan macam ni... andainya awak ada PROBLEM,bincang lah dengan saya... mungkin awak dengan masalah kerja, keluarga atau lain-lain... kita mampu selesai bersama.awak macam nie, saya x tau ape pun. Yang tahu hanyalah awak!!! tapi yang bermakan hati pasal awak adalah saya....

::: Semoga HUBUNGAN ini berterusan hendaknya... awak, plzzz.. sy x pandai bermujuk di depan awak, tapi saya hanya mampu bermujuk di sini...

Rabu, April 21, 2010

KISAH KEDUA

Salam semua.. aduii sunggoh terlalu lama saya tak berblog..hehe salah bahsa nie..SUDAH LAMA X MEMBEBEL...ekekeke...buzz la skitt....sbnrnya banyak benda nak wat. Yerlah teja agi..itu ini smua sy wat (wat2 buzz) hehe... K u all aihh rasa nak bercherita lagi.... arini 21 April 2010 bersamaan lah udah 6 tahun, 1 bulan & 3 hari saya berchinta dgn my sayang...dan bersamaan 4 bulan, 3 minggu & 3 hari saya udah bertunang dgn si Dia...cepatnya.. sunggoh cepat.. terasa macam baru jerk, tapi itu lah kenyataan..Errmm.. mungkin saya & dia masing sibuk dgn urusan kerja yg menjadi Rutin hidup sehingga semua ni bgitu cepat sangat berlalu... apa pun i love my life....

Errmm, kalau dulu masa ni kami sangat rapat berkawan..berkawan..dan berkawan... pernah teringat dulu kat Hostel saya cakit diserang Denggi..alamakk cerita Denggi plop!!! hal ni lupa berlaku bila..kalau x silap semester ke-4 saya di ILPKL.Errmm Demam yang sangat kuat. Mulanya di awal pagi masuk assembly macam biasa..dan rehat kul 11 pun mcm biasa masih lalu makan. Sehinggalah tengah hari masuk kelas pkul 2 sluruh badan jadi seram sejuk, panas, seram sejuk, panas, dan juga sakit pinggang yang terlampau (yg x tahan SERAM SEJUK) haha.. mcm tu lah maksud saya sbb dah agak antara siptom2 demam denggi adalah sakit pada bahagian sendi dan tiba-tiba boleh datang demam yg kuat... semua member pun cakap di awal pagi yang ceria sehingga tgh hari muka dah pucat laeh (Pucat yang sangat).. dan saya masih masuk kelas tapi x bley nak wat kerja Graphic dah... muka dah brtongkat ke meja sambil dilapik bantal dan pinggang sendi jgn dicakap lagi mmg sakit hanya orang yang pernah diserang Denggi yang paham cakit yang amat!!! Saya tahan, saya tahan, sampai lah malam. Malam tu saye x bley jalan lagi untuk Jemaah ke surau, & keputusan berbaring di hostel.. Ya Allah sampai lah habis Jemaah, Waden asrama datang menjenguk selepas member hostel mengkhabar brita tentang saya..saya masih ingat Waden cakap saya demam cikit pun sampai mcm neh, prasaan saya biarlah hanya Tuhan yang tahu sakit saya neh dan Waden, mungkin Tuhan tolong saya, terkejut lah dia bila pegang dahi saya yg sgt panas...dan barulah di gegar ke HKL.. dgn muntah 1 Bag plastik putih pening Driver van bw van ntah pape cuma masa tu saya nampak smua pusing2 pening sgt2. Nasib baiklah diteman Emy...(ingat laee Emy.. tankiusss yer emy..hihi). dan Mana tau  saya di TAHAN KE WAD!!! adoii dah la x pnah cakit sehingga tahap ni pastu ditahan plop ke wad.. takut sunggoh. Udah la Emy x ley teman (Waden x kasi teman) sunggoh kejam Waden tuh!!!! tp tuhan tu sentiasa tolong saya.... bila dah masuk air.. suntik tahan muntah & ubat tido, lena lah saya sampai 3 pagi... dah abis dos ubat, Muntah lagi!! dan nurse tolong saya tukar cadar malam tu.. Ya Allah.. saya tanpa ditemani sesiapa hanya seorang nurse yang saya x kenal siapa dia, sekadar tugasnya. nangis sesorang.. lambatnya nak cerah.. adui cakit lagi pinggang... sunggoh JAHAT SI NYAMOK AEDES!!!!

Petang yang indah... sape tau!! Shaiful lerr... sukanya...dan dia bawa pakaian saya yang dikirim member sehostel.. sampai jerk dia, trus saya amik pakaian dan tukar unifom Hijau (pakaian org dalm wad) saya x suka sbb saya takot pakai bekas orang. haha... bila dah cun dgn pakaian sendiri barulah hilang sikit sakit tambah laee tengok wajah dia.. katanya dia dah tepon mak saya ttg saya... tp saya x suka untuk merisaukan keluarga saya. Mmg dari dulu, walaupun sy adalah anak bongsu sy xsuka sehingga ibu saya akan memikirkan tentang saya di sini..apa yg saya nak ibu saya tau adalah saya sentiasa Selamat Di KL ni... tp xpelah.. Sebenarnya Shaiful datang dengan sesorang yg juga pernah saya suka... ermm mula2 saya masuk ilpkl saya sekelas comman subjek dengan orang ni.. malas nak bagitau nama dia siapa. biarlah RAHSIA ekk.. Shaiful & Dia dua2 saya suka...tp hanya Tuhan yang menentukan Jodoh itu...

Dah 3 hari saya di wad, saya dah bleh kuar..Suka yang tersangat2 sampai cebisan tiub air lupa nak dibuka.. nasiblah nurse panggil saya. hihi.. kalau x ntah camana saya nak kluarkan tiub tu dari saluran urat di lengan tangan..haha..kelakar sunggoh.. Dan Shaiful amik saya kat HKL.. kali ni dia sorang jer...hihi.. sempat lagi p Tasik Perdana..makan aiskrim..Rendet ooo... sunggoh best...

Malam baru masuk hostel dekat2 pkul 7..sebab saya ada surat hospital, so saya dibenarkan masuk hostel. kalau diikut low slepas pkul 7 pelatih tidak akan dibenarkan masuk ke hostel lagi.. masa tu Shaiful udah duduk luar so dia pun ada kelepasan la. dah settle anto saya selamat ke Dorm, Shaiful balik...Dalam Sms ku bilang TERIMA KASIH yang tidak terhingga. AWAK BESHH SHAIFUL... andailah xderk dia, siapa lah yang akan jemput saya di HKL yang seram tu untuk balik hostel?? Waden yang jahat tu? tanya khabar pun idak... apa pun Terima kasih Ya Allah temukan Dia kepada Saya...dan Dia menolong Saya dengan ikhlas...
Itu lah kisah saya yang kedua.. takkan saya lupa..biasa2 sahaja..cuma itulah perjalanan chinta saya dengan tunang saya yang sekarang En Mohd Shaiful Lizan Mokhtar.. I LOVE U SO MUCH :)