AniQ SufyaN

Lilypie First Birthday tickers

Rabu, Ogos 17, 2011

Di saat Minggu ke 18.... di Bulan Ramadhan :)

Alhamdulillah... hari ini 17 Ramadhan. Berpuasa dengan sronok skali ketika berbadan dua ni hehee.. Di saat ni adalah minggu ke-18 usia kandungan saya... pejam celik, pejam celik cepatnya masa blaloo... hik..hik... sedar2 je, peyut dah mula membesar... suka tau... :D

Sesungguhnya maha Berkuasa Mu Ya Allah, ada Jasad dalam perut ni... seskali die bergerak-gerak tapi tak berapa la aktif sgt.. bagitau abg, "bagus lah anak kita sihat la tu alhamdulillah, itu yang kita nak kan.., tak pe banyak kali gerak2 pun maknanya x moh bg mamanya ngatuk time wat teja.. hehehh... yer lah tu... bukan lapar ke abg... ahakkk..." ekceli, sesuatu keajaiban baru yang berlaku...
harap kebahagiaan itu kekal utk kt syg....kelahiran yang sempurna utk kita **kiss

Mula-mula tak mampu nak berpuasa tau, tapi Alhamdulillah dah ok da.. yang penting cuba elakkan dari muntah. Kekadang bila berkumur utk berwudhuk tu, Ya Allah pd tika nilah loya tu membuak-buak.. Sehingga 5 hari terpaksa sy tinggal puasa.. :( kemdian bgtau mak. dan sarananya adalah cuba lewatkan masa bersahur dan ambil 5-7 biji kurma sebelum minum segelas air suam. skrg alhamdulillah, xderk muntah2 lagi da...

Ok pada usia kandungan skarang, masih lagi tak mampu nak makan ikan. setiap hari menu berbuka sy adalah ayam, daging, ayam, daging. tak pe ke weehh? takut gak kan ada kesan pape pd baby. sudahlah sayur x leh nk telan. tapi saya amik salad dan celur jantung pisang serta ulaman lain & buah agar balance balik serat sy. mungkin sayur tak bley telan sbb ada minyak kot.. hishh geli tgk minyak trapung dalam asam pedas mahupun sayur goreng!!! hishh pelik sungguh!!!

Ramai orang tanya saya ngidam ape.... hahaaaa.... sbnrnya pd awal2 lg blum tau pun masa tu yg sy dah preggy... sangat lah nak makan Buah Pear Hijau Yang Rangup!!! peliknya bila dapat ada warna kuning kelebaman sikit lgsung x nak, lg skali en abg p beli kali ni dapat yg freshh btol2 rangup.. Skali Makan 2 biji Oii, dah la besar sesebiji tu..SEDAP terangkap kening tika gigit... hahaaaa... bila di pikir balik, rupanya awak dah ada bby masa tu sygku bilang en b sy... hik..hik... tettiba nak mkn buah PEAR!!!! Kelassss mengidam aku... :D jom layan cik PEAR rangup ni... au,,,, krap..krap... sedap yoooo...


pic from cik google!!